Back on Track

Back on Track är namnet på unika textilprodukter som utvecklats ur kombinationen av gammal kinesisk erfarenhet och moderna vetenskapliga rön tillsammans med goda kunskaper inom textilframställning. Resultatet är ett tyg av polyester/polypropylen med insmält keramikpulver. Keramiken reflekterar kroppsvärme i form av infraröd strålning.

Infrafrött ljus har dokumenterad smärtlindrande effekt, värmen lindrar inflammation, minskar spänningar i musklerna och ökar blodcirkulationen. Spända muskler slappnar av och läkningsprocesser i muskler och leder kan påskyndas.

En blindstudie på hästar med kroniska ryggproblem visar att deras rörlighet ökar med 50% efter 3 veckor med Back on Track.

Back on Track används för att värma muskler inför fysisk träning eller arbete, men viktigast är skyddens förmåga att förebygga skador samt lindra och påskynda läkning av redan uppkomna skador.

Back on track finns i form av klädesplagg och sängkläder samt led- och muskelskydd för olika kroppsdelar. Produkter anpassade för användning till hästar och hundar finns också. Dessa produkter kan på ett enkelt, skonsamt och skönt sätt bidra till ett liv i välbefinnande och hälsa.

 

Ring eller maila för broschyr och övrig informartion.